Dve známe miesta v Londýne budú prezentovať Slovensko

26.07.2012 Celý región

Bratislava 26. júla (TASR) - Dve prestížne a veľmi známe adresy v Londýne sa na dva týždne stanú centrom Slovenska vo Veľkej Británii. V Institute of Directors na ulici 115 Pall Mall bude mať od 26. júla do 12. augusta sídlo Slovenský dom a v neďalekom Sportscafé na Haymarket sa budú stretávať športoví fanúšikovia. Oba priestory vybrala a zabezpečila Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR).

Ako TASR oznámila Zuzana Nemcová, manažér pre komunikáciu a PR aktivity Slovenskej agentúry pre cestovný ruch, Slovenský dom bude miestom pre oficiálne stretnutia. "Očakáva sa príchod prezidenta SR Ivana Gašparoviča, ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka či ministra školstva Dušana Čaploviča," uviedla Nemcová a dodala, že Slovenský dom poskytne poskytne možnosť prezentácie Slovenska pre britské a svetové média, i rokovania zástupcov slovenských cestovných kancelárií s britskými touroperátormi.

Spoločenskú časť programu prezentácie Slovenska v Londýne aj vystúpenie súboru Lúčnica v známom divadle Sadler’s či unikátny koncert legendy Jona Andersona zo skupiny Yes, speváka Miroslava Žbirku a Slovenského komorného orchestra.

Kultúrny a spoločenský program je pripravený aj v Sportscafé na Haymarket, kde sa budú schádzať športoví fanúšikovia, ktorí si tu budú môcť zajesť a vypiť slovenské špeciality.

"O príjemné chvíle sa postarajú speváčka Andrea Zimányiová s gitaristom Jurajom Burianom, podmanivé AMC Jazz Trio, cimbaloví géniovia Silvayovci, či Old School Brothers, ktorí vystúpia priamo pred Sportscafé na Haymarket.
 

Vyberte región